Gömbpanorámák készítése

Az ország egész területén - akár ingyenes kiszállással - vállaljuk minőségi virtuális túrák készítését, melyeket teljes képernyőben is megtekinthető, nagyfelbontású gömbpanorámák alkotnak. Virtuális túráink maximális kompatibilitását szavatoljuk, a kész panorámaképek számára ingyenes tárhelyet, illetve számos, a megtérülést felgyorsító többletszolgáltatást és kedvezményt biztosítunk Önnek.

Virtuális túra - Egy szép épület méltó bemutatása

A 101panorama oldalt az a WebGuru Bt. hozta létre, amely az egyik legismertebb hazai turisztikai portál, az immár többmillió látogatót regisztrált Szállásinfo üzemeltetését végzi.

A honlapkészítésben, internetes marketingben és a fotózásban szerzett tapasztalataink lehetővé teszik számunkra, hogy ne érjük be egy professzionális virtuális túra elkészítésével, hanem egyúttal - bevezetett portálunk látogatottságát felhasználva - egy azonnal működő marketing eszközt adhassunk át Önnek anélkül, hogy árainkat a piaci tarifák fölé kellene emelnünk.

Virtuális túráink
 • teljes képernyőben is megtekinthető képekből,
 • hengerpanorámák helyett 360 x 180 fokos látószöget nyújtó gömbpanorámákból készülnek,
 • szükség esetén HDR technológia alkalmazásával.
Webes szempontok
 • Virtuális túráink egyszerűen integrálhatóak az Ön honlapjába,
 • optimális betöltődési sebességet, a modemes internetezők számára pedig külön alternatívát biztosítanak,
 • a lehető legtöbb internetező számára bármiféle program telepítése nélkül megtekinthetőek, mivel 5 különböző formátumban készítjük őket.
Ingyenes többletszolgáltatások
 • Ingyen tárhelyet és Internet címet biztosítunk a 101panorama.hu oldalon,
 • Gömbpanoráma, vagy virtuális túra megrendelése esetén kedvezményes, megkülönböztetett megjelenést biztosítunk a Szállásinfo portálon, az ott még nem szereplő szállás- és vendéglátóhelyek részére,
 • 10% kedvezményt biztosítunk a Szállásinfo portálon már szereplő partnereink részére az elkészítési díjból,
 • 6, vagy több panorámaképből álló virtuális túra megrendelése esetén Magyarország teljes területén ingyenes kiszállással teljesítjük megrendeléseinket.

Mi az a virtuális túra?

A virtuális túra - vagy virtuális séta - egymás közt átjárható panorámaképek rendszere, segítségével egy épület, vagy helyszín interaktív és szórakoztató módon, minden részletre kiterjedően mutatható be.

Az általunk készített virtuális túrák nem henger-, hanem gömbpanorámákból állnak.

Ez azt jelenti, hogy a teret vízszintesen 360, függőlegesen 180 fokban jelenítik meg, így a szemlélő a számítógép egere segítségével a tér tetszőleges irányába fordulva, egyik helyiségből a másikba lépdelve valóban úgy járhatja be, ismerheti meg az ábrázolt helyszínt, mintha személyesen ott lenne.

A virtuális séta elhelyezhető az Ön weboldalán, de terjeszthető CD-n, DVD-n, vagy egyéb adathordozón is.

Alkalmazási területek
Virtuális túráink segítségével részletesen bemutathatóak
 • kiadó / eladó ingatlanok,
 • szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek,
 • éttermek, vendéglátóhelyek,
 • múzeumok, színházak, koncerttermek
 • sportlétesítmények, terek, stb.
Előnyök egyéb multimédiás megoldásokkal szemben:
 • A virtuális túra gyorsabban betöltődik, mint egy videofelvétel, tárhely-igénye szerényebb,
 • több bizalmat ébreszt szemlélőjében, mintha néhány jól beállított fotóra kellene hagyatkoznia,
 • a webkamerával ellentétben offline is megtekinthető, üzemeltetési költségektől mentes.

Amire érdemes nagy figyelmet fordítani

Az interaktív gömb- és hengerpanorámák és virtuális túrák megtekintéséhez a felhasználó számítógépén valamilyen, gömbpanorámák nézegetésére alkalmas lejátszóprogram megléte szükséges. Többféle ilyen program létezik, melyek elterjedtsége különböző, ezért óriási jelentősége van, hogy milyen formátumban kerülnek webre a felvételek.

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb felhasználó - célszerűen külön program telepítése nélkül, azonnal - láthassa a képeket, panorámaképeinket az alábbi ötféle formátum mindegyikében elkészítjük:

Lejátszóprogram
Elterjedtség
Telepítő mérete
Erőforrásigény
Licensz
Ennyire ajánljuk
0,25 MByte
ingyenes
20 MByte
ingyenes
16 MByte
ingyenes
1,4 MByte
ingyenes
2,6 MByte
ingyenes

A DevalVR pillanatok alatt telepíthető, gyengébb gépeken is elfut, ráadásul gyönyörű képminőséget nyújt.


A fenti lejátszóprogramok valamelyike szinte biztosan megtalálható bármely számítógépen. Azzal, hogy panorámaképeinket mindegyik lejátszóprogram formátumában elkészítjük, a jelenleg elérhető maximális kompatibilitást és kényelmet tudjuk nyújtani partnereink és a látogatók számára.

Panorámáinkhoz olyan kódot mellékelünk, amely a felsorolt lejátszóprogramok meglétét észleli, és - több program megléte esetén - automatikusan a legjobb minoséget biztosító nézegetoben jeleníti meg a képeket. Ha esetleg egyik lejátszóprogram sem található meg a számítógépen, oldalunk felkínálja annak egyszeru letöltését.

Képfelbontás
A webes megjelenítésre szánt panorámaképeinket általában 21 megapixel felbontásban készítjük, amely lehetővé teszi hogy teljes képernyőben is éles, részletgazdag képet nézhessenek a látogatók. Kivételt képez a Java megjelenítő részére készített verzió, melynél a nagyobb erőforrás-igény miatt, illetve a gyorsabb betöltődés érdekében leméretezett képet alkalmazunk.

A nagy felbontásban készült képek utólag még kicsinyíthetőek, egy eleve kisméretű kép utólagos nagyítása azonban élvezhetetlen minőséget eredményez.

Felszerelés
Panorámaképeinket professzionális felszereléssel, speciális, kifejezetten gömbpanorámák készítéséhez kifejlesztett, egyedi tervezésű állványfejjel, illetve nagyfelbontású digitális tükörreflexes fényképezőgéppel készítjük, extrém nagylátószöget biztosító objektív használatával.

Panorámaképekből virtuális túra
Panorámaképeinken belül ún. hotspotokat (átjárókat) készítünk, melyekre kattintva egyik helyiségből a másikba juthat a szemlélő.

Gömbpanoráma bracketing technikával
Épületfotózás során gyakran találkozhatunk extrém fényviszonyokkal. Sötét helyiségbe az ablakon bevilágító erős napfény például az ablak "kiégését", vagy az előtér elsötétedését eredményezheti, ennek kiküszöbölésére többekxpozíciós, ún. bracketing / exposure blending technikát alkalmazunk, mellyel a nagy kontrasztkülönbségek kiegyenlíthetőek.

Megrendelés
Amennyiben gömbpanorámát, vagy virtuális túrát szeretne készíttetni, vagy kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken. Szolgáltatásaink díjairól, kedvezményekről és akciókról az árlista oldalunkon tájékozódhat. Várjuk jelentkezését!

 

www.101panorama.hu
© WebGuru Bt. 2007.
Minden jog fenntartva.